Om anslutningarna och fibernätet

Karis Telefons fiberområde sträcker sig från Ingå i öster till Hangö i väster. Vi bygger ut fibernätet både till egnahemshus och till bostadsbolag. Var vi bygger beror långt på invånarnas intresse, du kan alltså påverka våra byggbeslut genom att göra en intresseanmälan! Om du bor i ett bostadsbolag (höghus, radhus) kan du ta upp fiberfrågan med din disponent eller husbolagets styrelse.

Utbyggnaden sker huvudsakligen utgående från invånarnas intresseanmälningar. De områden med högst andel intresserade fastigheter är också de som i första hand byggs ut med fiber. Normalt behöver få in avtal på 40 - 50 procent av fastigheterna på ett område för att kunna göra byggbeslut.

Börja med att kontrollera om du bor på ett område där vi redan byggt fiber, det kan du göra här. På samma ställe kan du sedan fortsätta direkt till att göra din beställning eller anmäla ditt intresse om det inte ännu går att beställa. Du kan också läsa mera om hur vi bygger ut eller bekanta dig med våra tjänster.

Observera att fiberanslutningarna förutsätter ett aktieinnehav i Karis Telefon. Vi uppmanar alla intresserade att bevara eventuella befintliga telefonaktier, men vi förmedlar även gamla aktier i samband med beställningar som förutsätter aktieinnehav. För närvarande kostar Karis Telefons aktie 200 €.

Fiberanslutningen är en investering i framtidens teknik, som även höjer värdet på din fastighet!

fib

Utbyggnaden till bostadsbolag sker på basen av beställning. Börja med att kolla upp om det finns fiber i huset, det kan du göra här. Finns det fiber till bolaget är det bara för dig som invånare att beställa de tjänster du vill ha. Om det inte ännu finns fiber till ditt bolag lönar det sig för dig att kontakta din disponent eller styrelsen och be honom/henne vara i kontakt med oss och be om en offert.

Karis Telefons fiberanslutning fås till bostadsbolag som omfattar minst 3 lägenheter. Fiberanslutningens anslutningsavgift betalas av bostadsbolaget. Fiberanslutningen är en bra investering för ett bostadsbolag eftersom den höjer lägenheternas värde då invånarna får tillgång till snabba och effektiva IT-tjänster med korta leveranstider. Fiberanslutningen är också en framtidssäker och störningsfri anslutningstyp eftersom information överförs med hjälp av laserljus i stället för med elektricitet.

Om du är medlem i styrelsen eller disponent för ett bostadsbolag, kontakta vår företagsförsäljning och be om offert. Ring 019 278 490 eller skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Begär offert